{ "title": "Depresif Bozukluk", "image": "https://www.psiko.gen.tr/images/depresif-bozukluk.jpg", "date": "19.01.2024 22:07:32", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Depresif Bozukluk, Depresif bozukluk bir nevi depresyon (Manik depresyon) bipolar afektif iki uçlu duygu bozukluğudur. Depresif bozukluğu olan kişi riskli çelişkili hareketleri ile işine çevresine kariyerine zarar verir. Tedavi edilmediği zaman ciddi sorunlara yol açar intiharla sonuçlanabilecek ciddi bir ruhsal hastalıktır.

Depresif bozukluk yani depresyon tedavi edilmesi uygun şekilde düzenli yapıldığı zaman iyi sonuçlar veren hastalıktır. Hastalığın başında bir Uzman psikologa giderek tedavi olmak doktorun verdiği ilaçları düzgün kullanmak ve verilen süre içinde ilaçları bırakmadığı sürece kısa olumlu sonuçlar alınır.

Depresif bozukluğunun belirtileri nelerdir?

Depresyon hastalığına yakalanmış kişiyi iyi yönleriyle destek vermek gereklidir. Aksine hasta sonradan pişman olacağı kararlar verebilir. Bu kararlar iş değişikliği boşanma gibi kendi hayatını etkileyecek, geçmişte yaşadıklarını düşünerek geleceği olumsuz görmeye başlar.
Depresyonda tedavi nasıl yapılır?

Bu belirtiler hastada görüldüyse ve 2 haftayı geçti ise mutlaka bir psikiyatriye götürülmelidir. Depresyonda doktorunun önerdiği ilaçlar düzgün kullanılıp ailenin verdiği destekle kısa bir zaman içinde hasta iyileşir. Hastaya uygulanan ilaçları halk arasında bağımlılık yapar denmesi yanlıştır depresyonda en iyi tedavi laç tedavisidir.

" } ] }