{ "title": "Panik Atak İlaçları", "image": "https://www.psiko.gen.tr/images/panik-atak-ilaclari(1).jpg", "date": "20.01.2024 12:37:15", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Panik atak ilaçları: Panik atak kişinin bir duruma karşı olan fobisinden dolayı olan bir rahatsızlıktır. Yükseklik korkusu, ölüm korkusu, su korkusu, dar alanda kalma korkusu gibi birçok değişik durumun karşısında vücudun korkuya verdiği bir tepki rahatsızlıktır. Panik atak 20 dakika kadar süren bir rahatsızlıktır ve çok sık tekrarlanmaz. Panik atak kişinin sağlığını kötü etkiler. Hem bedensel olarak hem de ruhen kötü etki bırakır.

Panik atak tedavi edilmediği zaman şiddeti büyür ve kişide daha çok etki bırakır. Panik atak aslında psikiyatri doktoru ile konuşma seansları düzenlenerek tedavi edilir. Eğer bu tedavi yöntemi etkisi göstermez ise doktor tavsiye ile ilaç tedavisine başlanmalıdır.

Tabi panik atak için kullanılan ilaçlar ağır doz da oldukları için kullanımına özen gösterilmelidir ve doktor tavsiyesinin dışında fazla ilaç kullanılmamalıdır. Bağımlılık yapabilen ilaçlar olduğu için vücut sürekli ister ve bu da başka bir rahatsızlığın ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Panik atak ilaçları her insana aynı etkiyi göstermez. Kimi insan da yan etkileri görülür. Bu gibi durumlarda ilacın dozu düşürülmelidir veya ilaç kullanımı bırakılmalıdır.

Panik atak ilacı deyince ilk akla gelen antidepresyandır ve bu ilacın dozu yüksektir çok sık kullanıldığı zaman vücutta bağımlılık yapabilir. Uzun süre kullanılması tavsiye edilmez. Zaten ilk haftada etkisini göstermeye başlar. En fazla 6-7 hafta kadar kullanılması önerilir.

Tofranil, Maprotil, Laroxyl, Ludiomil, Anafranil, Xanax, Nervium, Diazem, Rivotril, Ativan, Tranxline, Librax, Klipax, Depam, Atarax, Dideral, Pasiflora, Buspon, Nervikan, Faverin seroxat, Cipralex, Citoless, efexor, Ixel, Paxil, Lustral, Fulsac, Prozac, Desyrel gibi birçok panik atak ilacı vardır. Bu ilaçlar doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Yan etkileri çok fazla olduğundan dolayı başka rahatsızlıklar görülebilir. İlaçların dozları yüksek olduğundan uzun süre kullanılması önerilmez.

" } ] }