{ "title": "Sosyopat", "image": "https://www.psiko.gen.tr/images/sasyopat.jpg", "date": "19.01.2024 09:52:54", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Sosyopat, kurallara veya kanunlara uymayan, hiç hoş davranışlarda bulunmayan, yaşadıklarından ders çıkarmayan kişilere denir. Sosyopat hastaları her an suç işleyebilecek potansiyeldedir. Kişilik bozukluğu vardır. Çevresindeki kişilerin derdine üzülmez hatta dinlemek bile istemez. Çevresindeki hiçbir kurala uymaz. İnsanlara zarar vermek adeta onlara zevk verir. Bu hastalık daha çok on beş yirmi iki yaşları arasında görülür. Bu yaşlarda kanunsuzluk, suç işlemek veya işlemeyi aklından çok fazlasıyla geçirebilir.

Sosyopat Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Bir kişinin sosyopat olup olmadığı anlamanız çok zordur. Eğer karşınızdaki kişinin sosyopat olduğu düşüncesinde iseniz ona köşeye sıkıştıracak sorular sorun. Bu sorularla kendini kolay ele verirler. Hayal kurmayı sevdiklerinden yani hayalperest olduğundan bir şey anlatırken yaşanmayan olaylar veya olağanüstü şeyler ekleyebilirler. Anlatıklarını sorguladığınızda öfke veya salgırganlıkla size tepki gösterirler. Kendilerini hep farklı anlatırlar. Olmayan özellikleri varmış gibi anlatırlar. Diğer insanlardan hep üstündür. Özellikle yeni tanıştıkları insanlara kendilerini çok önemli biriymiş gibi anlatırlar.

Sosyopat Hastalığı Neden Olur?
Küçük yaşlarda yaşadıkları ilgisizlik sevgisizlik şiddet ve taciz gibi durumların yaşayan bireyler gelecekte sosyopat olma ihtimalleri çok yüksektir. Çünkü küçük yaşta itibaren kendini korumayı, kimseye acımamayı öğrenir. Kimseye güvenmezler. Hayata karşı aykırı davranırlar. Güvensizlik problemi olur ve hiç arkadaşı olmaz.

Sosyopat hastasının tedavisi oldukça zordur ve bazen imkânsız olabilmektedir. İlk önce bu hastalığın nedenini bulmak için altındaki nedenler incelenmektedir. Daha sonra tedavi şekli çizilir. Hastalığın nedenleri altında başka psikolojik nedenler veya madde bağımlılığı gibi nedenler yatıyor ise ilk önce bunlar tedavi edilmelidir. Sosyopat hastaları hasta olduklarına inanmadıkları için tedavinin ilerleme süreci çok yavaştır.
" } ] }